پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت با اهداء شاخه گلی روز ماما را به ماماهای این شهرستان تبریک گفت.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت با اهداء شاخه گلی روز ماما را به ماماهای این شهرستان تبریک گفت.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت، دکتر فرشاد رستمی گفت: برای اولین بار در سال 1980 این روز به عنوان روز جهانی ماما پیشنهاد و سپس از سال 1992 به صورت رسمی 15 اردیبهشت (5 می) به نام روز ماما ‌اعلام شد.


وی هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما را افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات مردم و ماماها در راستای سلامتی مادر و نوزاد دانست و افزود: روز جهانی ماما فرصت مناسبی برای جلب توجه هر چه بیشتر مردم و مسوولان نسبت به جایگاه و اهمیت حرفه مامایی در ارتقای سلامت خانواده و تامین سلامت جامعه و از آن رهگذر، ساختن بستری مطمئن برای ترسیم آینده‌ای روشن است.


سرپرست شبکه بهداشت و درمان باشت اظهار داشت: جامعه ما امروزه بیش از هر زمانی به ماما نیاز دارد و ماما وظیفه مهمی ‌در مشاوره و آموزش بهداشت نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد.


وی ادامه داد: کار ماما باید شامل آموزش دوران بارداری، آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری بوده و برای تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک و بعضی از موارد بیماری‌های زنان گسترش یابد، او می‌تواند در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، واحدهای بهداشتی، منازل و در هر شکل دیگری از ارائه خدمات مامایی کار کند.


رستمی تصریح کرد: طبق نظر عموم، ماما مترادف با کلمه زایمان و مراقبت دوران بارداری است، در حالی که حیطه خدمات مامایی بسیار وسیع‌تر و از ابتدای تولد تا انتهای عمر است و ابعاد مختلف بهداشتی در زمینه بهداشت باروری، مشاوره، آموزش و آگاهی در دوران بلوغ، ازدواج، بارداری و یائسگی را شامل می‌شود.


وی اضافه کرد: این آموزش‌ها ضامن سلامت خانواده بوده و با کمی ‌توجه و سرمایه‌گذاری قابل دستیابی است.


وی با بیان اینکه مامایی رشته کهنی است که از آغاز تولد بشر مفهوم پیدا کرد، اظهار داشت: امروز به یک حرفه و تلاش و حرکتی عالمانه، همراه با دانش بروز تبدیل شده و ارائه مراقبت‌های مامایی با کیفیت بالا و تلاش در جهت بهبود مستمر آن، عامل مهمی‌در کاهش مرگ و میر مادران است.


دکتر رستمی اذعان نمود: زایمان یک تجربه حساس و مهیج برای هر خانمی‌ است و با هیچ فرآیند دیگری قابل مقایسه نیست، در بعضی از خانم‌ها یک جریان طبیعی و آسان و در بعضی‌ها با مشکل انجام می شود اما در هر دو مورد نیاز به مراقبت‌های خاصی است بگونه ای که مادر باید قبل از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان زیر نظر ماما یا متخصص زنان و زایمان باشد.


وی بیان نمود: همه این مراقبت‌ها برای تولدی سالم و طبیعی انجام می‌شود و همه تلاش‌ها برای سلامت مادر هنگام زایمان و سلامت نوزاد هنگام تولد است و مسئولیت این دو، یعنی سلامت مادر و نوزاد به عهده ماماست که شاید لازم باشد برای کمک به مادر یک شب تا صبح بیدار بماند و چشم بر هم نگذارد تا مادر طبیعی زایمان انجام دهد.


سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت در پایان خاطر نشان کرد: به همین مناسبت جمعی از کارکنان شبکه بهداشت شهرستان با حضور در مرکز جامع خدمات سلامت شبانه روزی شهید بهشتی باشت با اهداء گل این روز مهم و سرنوشت ساز را به همکاران محترم مامایی تبریک گفتند.142-5